Chilimobil företag

  • Plats 4 av 4 i vår ranking.
  • Tres mobilnät, se täckningskarta.
  • Fri surf med fria samtal/sms.

Erbjudande

Beställ ett företagsabonnemang från 129 kr/månad utan bindningstid!

Se alla erbjudanden här

Om Chilimobil

Chilimobil är en färsk uppstickare som startade 2020 (de har tidigare endast funnits i Norge). De erbjuder abonnemang till både privatpersoner och företag och deras styrka stavas “fri surf” (även om de har abonnemang till lägre pris med begränsad surf). För företagare har Chilimobil tre olika abonnemang. Det billigaste kostar 249 kr/mån och där ingår 6 Gb surf. Mellanpaketet innehåller 25 Gb surf och kostar 299 kr/mån och vill du ha obegränsad surf ligger det på 399 kr/mån. Vill du surfa utanför Sverige så ingår 25 Gb/mån inom EU (gäller om du har ett abonnemang med fri surf). För samtal och sms inom EU är de helt fria och ingår i abonnemanget. Det innebär att du i princip kan använda telefonen precis som hemma även när du är utomlands (inom EU/EES) vilket kan vara en stor frihet om du som företagare reser en del.

Fria samtal och sms ingår i alla abonnemang och använder du Chilimobil så ringer, sms:ar och surfar du i Tres nät som täcker 98,9 procent av Sveriges befolkning (gäller röstsamtal). Men som alltid kan det vara bra att kolla med grannar, vänner eller bekanta hur täckningen för operatören ser ut där du bor. För de allra flesta operatörer är ju täckningen bättre i Stockholms innerstad än i Norrlands inland.

I Chilimobils alla abonnemang ingår också tre månaders abonnemang på Viaplay. Och i företagsabonnemangen får du även tre månader fri användning av videomöten med tjänsten Whereby.com. Där kan du ha krypterade möten som funkar i alla webbläsare och med deras app.

Chilimobil har en genuin satsning på hållbarhet och kör 99 procent av sina möten digitalt och deras datacenter drivs med miljömärkt el. De har dessutom ett upplägg för återanvändning av bättre begagnade mobiler som de kallar Chili Reloved. Där kan du köpa fullt återställda telefoner till riktigt bra pris. I Chilimobils webbshop finns dock även nya telefoner att köpa för dig som är intresserad av det.

Chilimobil är en helt digital aktör och du sköter och hanterar alla dina ärenden enklast direkt på nätet. Antingen genom att använda bolagets app eller så loggar du in med bank-id på deras portal som kallas “MittChili”. Där sköter du alla betalningar via kort, bankgiro, autogiro eller e-faktura. Om du vill flytta ditt nuvarande nummer till Chilimobil gör du detta helt och hållet via nätet och deras hemsida. Fyll bara i numret du vill flytta till Chilimobil så löser de resten åt dig.

Som privatkund hos Chilimobil har du möjlighet att få ner kostnaden genom ett värvningsprogram som heter Chili Kompis där du får minskad månadskostnad för varje ny kund du fixar till dem. Det kan dock vara bra att känna till att detta inte gäller företagsabonnemangen hos Chilimobil.

Chilimobil startades av tre personer med lång erfarenhet från telekombranschen. Men de ansåg att det saknades en aktör som verkligen tog surfandet på allvar. Därför startade Chilimobil, först i Norge, och finns sedan 2020 också i Sverige. Chilimobil har som ambition att vara ett alternativ till de stora operatörerna som de menar ofta missar behoven hos de mindre företagen med färre än 10 anställda.

Bra med Chilimobil

Om du har behov av ett prisvärt företagsabonnemang där fri surf är det allra viktigaste för dig så kan Chilimobil vara rätt val. För bara 399 kr/mån får du nämligen fri surf i ditt företagsabonnemang. Det innebär att du inte behöver tänka dig för att ta ett Teams-möte på bussen eller om ungarna vill streama en Netflix-serie när du vabbar.

Chilimobil använder sig av den välkända operatören Tre:s nät för samtal, sms och surf. Det innebär att det är deras täckning du kan förvänta dig om du bestämmer dig för att använda Chilimobil. Idag täcker Tre:s nät 99% av Sveriges befolkning för röstsamtal.

Att tänka på med Chilimobil

Även om Chilimobil har fri surf finns faktiskt ett tak på 20 Gb per dag (därefter sänks hastigheten till 1 Mbit/s). Men i ärlighetens namn ska det mycket till om du gör av med 20 Gb på en dag. Om du streamar film i normal kvalitet drar du cirka 1-2 Gb/timme och det är väl tveksamt om du hinner med 10 timmars filmtittande på en arbetsdag. Om man översätter det till onlinemöten via Teams eller motsvarande så räcker 20 Gb till ungefär till 7-10 timmar möte.

Om du har ett abonnemang med begränsad surf och inte förbrukar allt så flyttas inte det du har kvar över till nästa månad utan det brinner inne (detta spelar ju ingen roll för dig som har obegränsad surf).

Chilimobil har ingen kundtjänst via telefon, men du kan lätt kontakta dem via både chatt, meddelanden och mailsupport. Du har också tillgång till alla dina tjänster via “MittChili” som är Chilimobils kundportal. Där kan du sköta alla dina ärenden.

Chilimobil erbjuder inte någon form av mobil växellösning eller fasta nummer kopplat till ditt abonnemang. Det är just surfmängden som är deras grej.

För privatkonsumenter har Chilimobil värvningsprogrammet Chilikompisar som gör att du kan sänka din månadskostnad genom att värva nya kunder. Den möjligheten finns inte i företagsabonnemanget. Detsamma gäller möjligheten att köpa ett årskort på fri surf - den möjligheten finns bara för privatpersoner.

Omdöme av Chilimobil

Är fri surf det viktigaste för dig kan det vara värt att kolla närmare på Chilimobil. För en relativ billig penning kan du i princip surfa obegränsat i Sverige med Chilimobil. Som vi tidigare nämnt finns dock ett tak på 20 Gb/dag, men det är nog relativt få som lyckas komma upp till det även om de anstränger sig.

I Chilimobils företagsabonnemang ingår fria samtal och sms - även utomlands (inom EU). Förutom abonnemang med fri surf kan du för en något billigare penning köpa företagsabonnemang med 6 Gb och 25 Gb surf.

Chilimobil vill vara en enklare aktör för företag på operatörsmarknaden och har inga bindningstider, startavgifter eller andra dolda kostnader i sina abonnemang.

Chilimobil har ett genuint hållbarhetstänk och erbjuder bland annat återbruk av mobiltelefoner som de kallar för Chili Relove. Men de erbjuder också köp av nya telefoner direkt på hemsida.

Vårt betyg för Chilimobil företag blir 4.0/5 där vi tagit med faktorer som priser, kundnöjdhet och till största del populäritet.

Vanliga frågor om Chilimobil

Vilka abonnemang har Chilimobil till företag?

Chilimobil erbjuder följande abonnemang i april 2024.

Vilken bindningstid har Chilimobil?

Samtliga mobilabonnemang hos Chilimobil finns att beställa utan bindningstid vilket gör att du inte bör vara rädd för att prova Chilimobil företag.

Vilken täckning har Chilimobil?

Företagsabonnemang hos Chilimobil använder sig av Tres mobilnät. Du kan se täckningskartan för Chilimobil för att säkerhetsställa att det finns täckning där du tänkt använda ditt mobilabonnemang.

Vilken support finns hos Chilimobil?

Hos Chilimobil kan du enkelt använda chatten för att få hjälp med dina eventuella frågor och problem och enligt oss fungerar det vanligtvis lika bra som om man hade ringt ett samtal. Sist men inte minst kan du skicka e-post, men tänk på att detta ofta en långsammare supportkanal.

Se fler företagsabonnemang Se Chilimobils erbjudanden