Telenor företag

  • Plats 1 av 4 i vår ranking.
  • Telenors mobilnät, se täckningskarta.
  • 5 GB till fri surf med fria samtal/sms.

Erbjudande

Beställ ett företagsabonnemang från 269 kr/månad utan bindningstid!

Se alla erbjudanden här

Om Telenor

Telenor en en av de fyra operatörerna i Sverige som äger sina egna mobilnät, de övriga är Telia, Tre och Tele2. Telenor riktar sig både till privatpersoner och företag vad gäller mobiltelefonin. Telenor ingår i den internationella koncernen Telenor Group som är en av världens största leverantörer av kommunikationstjänster.

För företag har Telenor numera endast ett mobilabonnemang och det är ett med fri surf (100 GB inom EU/ESS). I det företagsabonnemanget ingår även fria samtal och sms.

Generellt för Telenor gäller att du kan välja om abonnemangen ska vara bundna på 24 månader eller om det ska vara helt utan bindningstid. Om du väljer med 24 månaders bindningstid så får du en något rabatterad månadsavgift.

Om man jämför priserna på Telenors företagsabonnemang är de varken dyrast eller billigast, utan Telenor placeras dig någonstans i mitten vid en prisjämförelse. Obegränsat-abonnemanget kostar 399 kr per månad utan bindningstid, eller 349 kr per månad om du väljer att ha 24 månaders bindningstid.

Om ni är flera på företaget så erbjuder Telenor en väldig lättanvänd digital växel, kallad Telenor One X, där du knyter ihop din organisation och medarbetarna kan exempelvis koppla samtal mellan sig. Självklart kan ni även få ett fast växelnummer som ni kan presentera utåt.

Du som är administratör för växeln kan hantera gruppnummer, där personerna på en viss avdelning kan nås med ett gemensamt direktnummer. Varje medarbetare kan själv hantera sina hänvisningar och röstmeddelanden.

Om ni är en stor organisation har Telenor den smidiga kundservice-lösningen Contact Center. Med Contact Center får ni en helt molnbaserad lösning med ärendehantering och möjlighet att prioritera ärenden beroende på SLA-nivåer på ett smidigt sätt. Contact Center kan integreras mot olika CRM-lösningar för att sys ihop med er organisations övriga lösningar.

Om du får problem med dina tjänster hos Telenor kan du kontakta deras kundsupport på många olika sätt. Att ta kontakt med kundsupporten via chat har blivit populärt senaste åren, annars går det bra att att välja att ringa eller maila. Du kan även boka ett onlinemöte för att få rådgivning på distans.

Om dina anställda vill använda sitt privata mobilabonnemang i jobbtelefonen, eller jobbabonnemanget i den privata telefonen, så har Telenor stöd för den nya esim-tekniken. Det innebär att om även telefonen har stöd för esim behöver man inte ha något fysiskt simkort i telefonen. Istället sparas simkort-informationen på ett litet chip i telefonen. Chippet kan lagra flera esim och genom att växla mellan vilka esim som är aktivt kan man använda telefonen både privat och i jobbet. Som anställd behöver du inte längre ha dubbla telefoner.

Helhetslösningar för företag

När du är företagskund hos Telenor så får du en helhetslösning som anpassas efter storleken på din organisation och era behov. Mobilabonnemang, växel, bredband, nätverk olika mötestjänster och säkerhetstjänster gör att Telenor har verktygen för att skapa en smidigare vardag där ni kan fokusera på er kärnverksamhet. Telenor har oxå ett ben i det som kallas för Internet of Things (IoT) för dig som verkligen vill ligga i framkant teknikmässigt. IoT är ett samlingsbegrepp som handlar om att man låter olika enheter och prylar vara uppkopplade mot nätet. Det kan exempelvis vara saker som ligger avståndsmässigt långt bort som t.ex papperskorgar som är utspridda över en stad, där man vill veta när det är dags för tömning.

Genom appen Mitt Företag kan du som administratör se all information om ditt företags olika tjänster. Här får du en tydlig översikt över företagets olika abonnemang och kan hålla koll på alla rörliga kostnader månad för månad.

Bra med Telenor

Telenor är en av mobiloperatörerna som äger sitt eget mobilnät, och de har riktigt bra täckning i nästan hela Sverige. Det är bara i fjällvärlden i nordligaste Sverige som täckningen kan vara lite sämre. Telenor samarbetar med Tele2 vid utbyggnaden av sitt 5G-nät, och utbyggnaden går undan. Om du har företagsabonnemang hos Telenor så kan du redan nu surfa blixtsnabbt med 5G i de större städerna, om 5G inte finns i din stad ännu så är det på gång. Telenor räknar med att 99,9% av Sveriges kommer ha tillgång till 5G redan år 2023. Genom sin storlek och styrkan i att vara del av en internationell koncern har Telenor alla möjligheter att ligga långt fram teknikmässigt och de kan göra ny teknik tillgänglig för kunderna snabbt.

Om något skulle hända med dina företagsmobil, t.ex att den blir stulen eller tappas i marken att den går sönder, så har Telenot tagit fram försäkringen Trygg 48. Trygg 48 innebär att du får en utbytestelefon inom 48 timmar från det att din skadeanmälan registrerats. Försäkringen gäller även i utlandet, och Telenor kan då skicka telefonen till det land du befinner dig i.

Att tänka på med Telenor

Telenor är ett stort företag med många stora kunder, det finns en liten risk att du som mindre företagare inte prioriteras om du behöver hjälp från kundsupporten.

Omdöme av Telenor

Telenor ska räknas högt när tittar efter ny telefonileverantör till företaget, genom smarta helhetslösningar kan de ser till att ni kan fokusera på er kärnverksamhet istället för att irritera er på att er växellösning inte fungerar som den ska.Med Telenor får ni bra täckning nästan vart ni än befinner er i Sverige, och dessutom går 5G-utbyggnaden snabbt framåt.

I och med att Telenor varken har de billigaste eller dyraste abonnemangen för företag, så är så det för helhetslösningarna som Telenor blir verkligt intressanta.

Telenor erbjuder företagsabonnemang, växellösningar och fler tjänster som kan vara värdefulla för din organisation. Ett företags kommunikationsbehov är inte bara mobiltelefoni, det har Telenor verkligen tagit fasta på!

Vårt betyg för Telenor företag blir 4.8/5 där vi tagit med faktorer som priser, kundnöjdhet och till största del populäritet.

Vanliga frågor om Telenor

Vilka abonnemang har Telenor till företag?

Telenor erbjuder följande abonnemang i maj 2024.

Vilken bindningstid har Telenor?

Samtliga mobilabonnemang hos Telenor finns att beställa utan bindningstid vilket gör att du inte bör vara rädd för att prova Telenor företag.

Vilken täckning har Telenor?

Företagsabonnemang hos Telenor använder sig av Telenors mobilnät. Du kan se täckningskartan för Telenor för att säkerhetsställa att det finns täckning där du tänkt använda ditt mobilabonnemang.

Vilken support finns hos Telenor?

Hos Telenor så erbjuds telefonsupport vilket vi även tycker är det bästa och snabbaste sättet att få hjälp. Men du kan även hos Telenor använda chatten för att få hjälp med dina eventuella frågor och problem och enligt oss fungerar det vanligtvis lika bra som om man hade ringt ett samtal. Sist men inte minst kan du skicka e-post, men tänk på att detta ofta en långsammare supportkanal.

Se fler företagsabonnemang Se Telenors erbjudanden