Telness företag

  • Plats 3 av 7 i vår ranking.
  • Telias mobilnät, se täckningskarta.
  • 3-100 GB surf med fria samtal/sms.

Erbjudande

Beställ ett företagsabonnemang från 229 kr/månad utan bindningstid!

Se alla erbjudanden här

Om Telness

Telness är en operatör som är helt specialiserad på företagsabonnemang riktat mot små och medelstora företag. Använder du Telness så ringer och surfar du i Telias nät vilket borgar för bland den bästa täckningen i Sverige. Det kan ju vara ovärderligt om du har personal som rör sig i landet på olika typer av uppdrag.

I Telness abonnemang ingår alltid fria samtal och fria sms. Du kan väljer mellan fyra olika surfpaket där det minsta innehåll 3 Gb surf för 229 kr/mån och det största hela 100 Gb surf för 449 kr/mån. Om du inte har koll på hur mycket surf du behöver kan du alltid kolla gamla fakturor för att se hur mycket du förbrukar på en månad.

Telness erbjuder också en mobil växellösning som gör att du smidigt kan hantera dina samtal, knappa ut dig om du är på lunch eller möte. Du kan också få ett fast växelnummer som du kan kommunicera till dina kunder vilket gör att det kanske blir lite enklare att skilja mellan jobb och privatliv. I växeln kan du ställa in öppettider och göra automatiska kopplingar så att samtal går direkt till röstbrevlådan om någon ringer dig utanför dina öppettider eller hur du nu vill bli kontaktad. Växeln är helt mobil så den kräver ingen installation mer än att du laddar ner en app till din telefon. För växeln betalar du 29 kr i månaden per fast nummer och sedan 49-149 kr per användare beroende på vilken funktionalitet du behöver.

Telness erbjuder också fasta nummer kopplat till ditt företagsabonnemang. Det finns ju en hel del fördelar med att ha ett fast nummer för företag. Dels kan det vara lättare att skilja på jobb och privatliv, men det kan också ge ett seriösare intryck mot dina kunder. Om du verkar lokalt kan det också vara ett sätt att stärka den lokala anknytningen genom att ha ett fast telefonnummer med ett lokalt riktnummer.

Reser du i arbetet så ingår samtal, sms och surf i ditt abonnemang inom EU. Om du däremot ringer från Sverige till utlandet får du betala för det. Men Telness har flera olika paketlösningar för att underlätta för dig. Du kan välja mellan att ringa till andra länder i Norden, EU eller i resten av världen. Paketen kostar från 99 kr/mån till 299 kr/mån och innehåller 1000 fria minuter till de länder du väljer.

Telness är ett företag som rankas högt av sina kunder på Trustpilot och de har en bra chattsupport som håller öppet till klockan 23 på både vardagar och helger. Det kan vara värdefullt om du som företagare sitter och sliter ditt hår sent på kvällarna. Vill du hellre prata med Telness i telefon har de telefonsupport öppen på kontorstid på vardagar.

Som kund hos Telness har du tillgång till alla dina abonnemang i deras portallösning. Där kan du också enkelt beställa nya tjänster, abonnemang eller göra justeringar i dina nuvarande tjänster. Här kan också enskilda användare logga in för att hantera sitt abonnemang. Portalen gör det väldigt enkelt för dig att utöka dina tjänster i takt med att ditt företag växer.

Telness är en fristående operatör som inte ägs av någon av jättarna utan är entreprenörsdrivet. Det kanske också är förklaringen till att de flera gånger fått priser och uppmärksammats i branschmedia. Bolaget har ett aktivt jämställdhetsarbete och både bland de anställda och i styrelsen är fördelningen 50/50 mellan män och kvinnor. Bolaget har funnits på den svenska marknaden sedan 2018 och har flera kända telekomnamn i styrelsen.

Bra med Telness

En av fördelarna med Telness är att du använder Telias nät för samtal, sms och surf. De har Sveriges bästa täckning vilket kan vara ovärderligt om du som företagare rör dig i landet eller om du har personal som gör det.

Telness mobila växellösning får bra rekommendationer och bedöms som enkel och pedagogisk att använda. Enligt omdömen på Trustpilot får Telness också bra betyg av sina befintliga kunder. Det kan ju vara värt att ta ställning till när du ska välja operatör för ditt företagsabonnemang.

Att inte ha några bindningstider eller uppsägningstider är ju bra även om Telness inte är ensamma om detta på marknaden. Men en av fördelarna med Telness är också att du kan utöka dina tjänster smidigt i takt med att ditt företag växer och du får fler anställda. Du har tillgång till alla dina abonnemang genom Telness portal som du loggar in på med bank-id.

Telness är helt fokuserade på abonnemang till företag. Det innebär ju att du som företagare är helt i fokus för deras nuvarande och kommande tjänster och inte riskerar att komma i andra hand efter en majoritet av privata abonnemangskunder.

Att tänka på med Telness

Om du ringer mycket från Sverige till utlandet kan det vara bra att känna till att detta kostar extra om du är kund hos Telness. Det finns dock färdiga paketlösningar till fast månadskostnad som du kan köpa till beroende på vilka länder du mest har kontakt med.

Den mobila växeln ingår inte i de vanliga företagsabonnemangen utan är en tilläggstjänst som kostar 29 kr/mån plus 49-149 kr/mån och användare beroende på vilka tjänster du behöver.

Omdöme av Telness

Telness är en operatör som är helt fokuserad och specialiserad på dig som företagskund. Bolaget använder Telias nät vilket ger dig bästa möjliga täckning vilket kan vara bra att tänka på om du reser mycket i Sverige.

Telness har “Sveriges bästa support” (enligt dem själva). De svarar snabbt (genomsnittet ligger på 1 minut) vilket kan vara värdefullt för dig som företagare eftersom du vet att tid är pengar och om något strular är det viktigt att snabbt kunna få hjälp. Telefonsupporten är öppen under kontorstid, men chatten är öppen till kl. 23 både på vardagar och helger.

Med Telness kan du få både en mobil växel och fasta nummer till dina abonnemang vilket kan vara bra av flera anledningar. Växeln är en enkel app som du installerar i din telefon.

Telness har också en smidig portal där du enkelt loggar in med bank-id och hanterar alla dina tjänster och abonnemang på ett enkelt sätt.

Vårt betyg för Telness företag blir 4.3/5 där vi tagit med faktorer som priser, kundnöjdhet och till största del populäritet.

Vanliga frågor om Telness

Vilka abonnemang har Telness till företag?

Telness erbjuder följande abonnemang i september 2022.

Vilken bindningstid har Telness?

Samtliga mobilabonnemang hos Telness finns att beställa utan bindningstid vilket gör att du inte bör vara rädd för att prova Telness företag.

Vilken täckning har Telness?

Företagsabonnemang hos Telness använder sig av Telias mobilnät. Du kan se täckningskartan för Telness för att säkerhetsställa att det finns täckning där du tänkt använda ditt mobilabonnemang.

Vilken support finns hos Telness?

Hos Telness så erbjuds telefonsupport vilket vi även tycker är det bästa och snabbaste sättet att få hjälp. Men du kan även hos Telness använda chatten för att få hjälp med dina eventuella frågor och problem och enligt oss fungerar det vanligtvis lika bra som om man hade ringt ett samtal. Sist men inte minst kan du skicka e-post, men tänk på att detta ofta en långsammare supportkanal.

Se fler företagsabonnemang Se Telnesss erbjudanden